Kulinarske tajne /

Praktični savjeti za čuvanje pršuta

Image
Foto: Pixabay

Pršut je izvrsna delicija koju vole svi ljubitelju suhomesnatih proizvoda. Pravilno čuvanje pršuta ključno je da on ostane svjež i ukusan.

3.4.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Narezani pršut može trajati do 4 mjeseca u vakuumskoj vrećici i 2-3 dana ako je zamotan u obični papir. Sušeni pršut traje 6-12 mjeseci obješen u hladnoj i suhoj prostoriji. Otkošteni but od pršuta u vakuum pakiranju čuva se 6 mjeseci u hladnjaku. No, kako izgleda pravilno čuvanje pršuta kako bi on što duže zadržao puni okus?

Čuvanje pršuta najbolje će funkcionirati ukoliko on ostane zamotan u originalnoj ambalaži. Kada kupite but od pršuta kojemu je izvađena kost, on obično dolazi vakuumski zatvoren za maksimalnu svježinu. Ako ga nećete odmah upotrijebiti, držite ga u ambalaži bez bušenja kako biste sačuvali okus i vlažnost mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, čuvanje pršuta najbolje funkcionira u hladnjaku. Upotrijebite srednju policu hladnjaka kako bi cijela noga bila potpuno hladna. Održavajte temperaturu u hladnjaku između 2 i 3°C za maksimalnu svježinu. Čak i uz ove načine, čuvanje pršuta kako bi on bio savršenog okusa ne traje dulje od 6 mjeseci. Pokušajte narezati i pojesti pršut u roku od 6 mjeseci nakon što ga kupite kako biste dobili meso najboljeg okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo