Svježe začinsko bilje poput peršina može dodati dašak boje i okusa vašim jelima, poboljšavajući njihov izgled i okus. Naučite kako pohraniti svježi peršin kako biste maksimalno iskoristili ovu popularnu biljku.
Peršin je nježna biljka i zahtijeva nježno rukovanje. Najbolji način za pohranjivanje nježnog začinskog bilja je da ga održite suhim i da s njime postupate kao s cvijećem u tegli vode.
Za čuvanje peršina za zimu slijedite ove korake:
1. Stavite peršin na dasku za rezanje i nasjeckajte donji dio stabljike. Peršin ne perite, ali radi svježine odrežite sve posmeđene listove.
2. Napunite staklenu s 2 cm vode i stavite peršin u teglu.
3. Peršin čuvajte u hladnjaku. Nježno bilje treba čuvati u hladnjaku, labavo pokriveno plastičnom vrećicom pričvršćenom za staklenku gumicom. Vrećica će spriječiti da lišće izgubi vlagu i spriječiti bilje da posmeđi. Promijenite vodu svakih nekoliko dana kako biste održali svježinu.
5. Lagano isperite peršin u hladnoj vodi i položite na papirnati ručnik da se potpuno osuši. Ako čuvate peršin na ovaj način, on će ostati svjež cijelo vrijeme. Sada ste sigurni u to kako izgleda čuvanje peršina za zimu.