Kuharica /

Praktični savjeti za čuvanje dizanog tijesta u hladnjaku

Image
Foto: Pixabay

Ostalo je vam je viška dizanog tijesta pa se pitate smije li se ono čuvati u hladnjaku? Kako izgleda čuvanje dizanog tijesta u hladnjaku?

9.11.2022.
13:27
Pixabay
VOYO logo

Pravljenje tijesta unaprijed odličan je način da imate svježe pečene proizvode bez puno posla. Možete ga ostaviti u hladnjaku na kratko ili zamrznuti oko 1 mjesec, dok tijesto za pizzu možete držati zamrznuto nešto dulje (oko 3 mjeseca), jer se ne oslanja toliko na kvasac kada ga izvadite da se peče. Tijesto za kolačiće također možete čuvati u hladnjaku 2 dana ili u zamrzivaču oko 6 mjeseci za svježe pečene kolačiće u trenutku. Evo kako izgleda pravilno čuvanje dizanog tijesta u hladnjaku.

Kako izgleda čuvanje dizanog tijesta u hladnjaku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite dizano tijesto za kruh u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak na najviše jedan dan. Odaberite posudu koja je dvostruko veća od veličine tijesta. Tijesto se može udvostručiti u jednom danu u hladnjaku, zbog čega se može rasipati iz manjih posuda. Tijesto nakon prvog dizanja spremite u hladnjak. Pustite da ponovno naraste na radnoj plohi kada ga izvadite iz hladnjaka. Čuvanje dizanog tijesta u hladnjaku nemojte produžiti na više od jednog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo