Kolač od kokosa /

Čupavci bez glutena - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali čupavce bez glutena? Ako niste vrijeme je da pripremite ukusne i sočne čupavce bez glutena.

14.2.2022.
11:43
Pixabay
VOYO logo

Čupavci bez glutena odličan su odabir za sve ljubitelje kolača od kokosa. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih čupavaca bez glutena.

Sastojci za čupavce bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g maslaca
  • 280 g brašna bez glutena za kolače
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 4 žličice ekstrakta vanilije
  • džem prema želji
  • 140 g kokosovih mrvica

Čupavci bez glutena priprema:

Za pripremu čupavaca bez glutena, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje veličine 20 x 30 cm namastite i obložite papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac, brašno, šećer, prašak za pecivo, jaj, jogurt i vaniliju umutite. Napravite glatku smjesu. Žlicom izlijte smjesu u lim i čupavce bez glutena pecite otprilike 35 minuta.

Takvi kolači se mogu dobro zamotati u prozirnu foliju i zamrznuti do mjesec dana.Odrežite rubove na kolačima, a zatim čupavce narežite na kvadratne oblike. Džem i marmeladu zagrijte u posebnim posudama dok ne postanu tekući. Nakon toga procijedite marmeladu od komadića voća.

Biskvit narežite na kockice. Džem otopite i u džem uvaljajte kocke biskvita. Na kraju umočite u kokos. Čupavci bez glutena su gotovi i spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo