Čupavci bez glutena odličan su odabir za sve ljubitelje kolača od kokosa. Donosimo vam recept za pripremu ukusnih čupavaca bez glutena.
Sastojci za čupavce bez glutena:
- 250 g maslaca
- 280 g brašna bez glutena za kolače
- 250 g šećera u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 jaja
- 150 ml jogurta
- 4 žličice ekstrakta vanilije
- džem prema želji
- 140 g kokosovih mrvica
Čupavci bez glutena priprema:
Za pripremu čupavaca bez glutena, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje veličine 20 x 30 cm namastite i obložite papirom za pečenje.
Maslac, brašno, šećer, prašak za pecivo, jaj, jogurt i vaniliju umutite. Napravite glatku smjesu. Žlicom izlijte smjesu u lim i čupavce bez glutena pecite otprilike 35 minuta.
Takvi kolači se mogu dobro zamotati u prozirnu foliju i zamrznuti do mjesec dana.Odrežite rubove na kolačima, a zatim čupavce narežite na kvadratne oblike. Džem i marmeladu zagrijte u posebnim posudama dok ne postanu tekući. Nakon toga procijedite marmeladu od komadića voća.
Biskvit narežite na kockice. Džem otopite i u džem uvaljajte kocke biskvita. Na kraju umočite u kokos. Čupavci bez glutena su gotovi i spremni za posluživanje.