Čupava torta od kokosa samo je jedan od načina kako pripremiti kolač od kokosa. Za pripremu čupave torte od kokosa potrebno vam je oko dva sata,a priprema se od kokosovog oraha.
Čupava torta od kokosa - sastojci:
- kokosov orah
- 24 dkg maslaca
- 40 dkg brašna (glatko)
- prašak za pecivo
- 46 dkg šećera
- 350 g kokosovog mlijeka iz konzerve
- 7 jaja
- 5 ml arome vanilije
- četvrtina žličice soli
- 35 dkg šećera
- pola žličice limunske kiseline
- 1 dcl kokosove vode
Čupava torta od kokosa - priprema:
najprije pripremite kokos tako da napravite rupe u kokosovom orahu i procijedite kokosovu vodu. Nakon toga kokos stavite u pećnicu na 190 stupnjeva na 15-ak minuta kako biste odvojili ljusku. Izvadite ga iz pećnice i neka se ohladi. Razbite koru kokosa te je ogulite i naribajte meso kokosa.
U posudu stavite maslac, šećer i izmiksajte te polako dodajte kokosovo mlijeko te brašno s praškom za pecivo.
Napravite snijeg od 4 bjelanjka koji dodajte u tu smjesu.
Smjesu stavite u dva kalupa za torte i pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva. Nakon što se biskviti ispeku, ohladite ih i prerežite po širini.
U posudu stavite šećer s preostalim bjelanjcima, limunskom kiselinom i miksajte oko minute. Zatim kuhajte na pari s 1 dcl kokosove vode uz miksanje, te nakon 5 minuta dodajte aromu vanilije, votku i još kratko miksajte.
Na kraju premažite jedan biskvit s malo kreme, posipajte naribanim kokosom i tako ponovite za svaki dio. Na kraju cijelu totru premažite kremom i posipajte kokosom. Čupava torta od kokosa je gotova, rashladite je i poslužite.