Desert od kokosa /

Čupava torta od kokosa

Image
Foto: Thinkstock

Čupava torta od kokosa recept je za desert od kokosa koji će vas oduševiti. Donosimo vam recept za čupavu tortu od kokosa.

30.6.2021.
14:49
Thinkstock
VOYO logo

Čupava torta od kokosa samo je jedan od načina kako pripremiti kolač od kokosa. Za pripremu čupave torte od kokosa potrebno vam je oko dva sata,a priprema se od kokosovog oraha.

Čupava torta od kokosa - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kokosov orah
  • 24 dkg maslaca
  • 40 dkg brašna (glatko)
  • prašak za pecivo
  • 46 dkg šećera
  • 350 g kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 7 jaja
  • 5 ml arome vanilije
  • četvrtina žličice soli
  • 35 dkg šećera
  • pola žličice limunske kiseline
  • 1 dcl kokosove vode

Čupava torta od kokosa - priprema:

najprije pripremite kokos tako da napravite rupe u kokosovom orahu i procijedite kokosovu vodu. Nakon toga kokos stavite u pećnicu na 190 stupnjeva na 15-ak minuta kako biste odvojili ljusku. Izvadite ga iz pećnice i neka se ohladi. Razbite koru kokosa te je ogulite i naribajte meso kokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu stavite maslac, šećer i izmiksajte te polako dodajte kokosovo mlijeko te brašno s praškom za pecivo.

Napravite snijeg od 4 bjelanjka koji dodajte u tu smjesu.

Smjesu stavite u dva kalupa za torte i pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva. Nakon što se biskviti ispeku, ohladite ih i prerežite po širini.

U posudu stavite šećer s preostalim bjelanjcima, limunskom kiselinom i miksajte oko minute. Zatim kuhajte na pari s 1 dcl kokosove vode uz miksanje, te nakon 5 minuta dodajte aromu vanilije, votku i još kratko miksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju premažite jedan biskvit s malo kreme, posipajte naribanim kokosom i tako ponovite za svaki dio. Na kraju cijelu totru premažite kremom i posipajte kokosom. Čupava torta od kokosa je gotova, rashladite je i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo