Crveno voće dolazi u svim veličinama i oblicima. Konzumiranje crvenog voća može biti dobro za ljudsko tijelo jer crveno voće pomaže u jačanju imunološkog sustava. S mnoštvom zdravstvenih prednosti koje crveno voće pruža, nikada vam neće dosaditi isprobavati različite vrste crvenog voća.
Prva vrsta crvenog voća je jagoda. Jagode su vrsta crvenog voća sa sitnim sjemenkama na kožici. Jagoda je obojena crveno jer je bogata antocijaninima, pigmentom koji se nalazi u biljkama i daje zdravstvene prednosti. Jagode su bogate vlaknima, vitaminima i snažnim antioksidansima. Osim toga, jagode su i niskokalorične.
Sljedeća vrsta crvenog voća je aronija. Aronija je vrsta crvenog voća koje je malo, okruglog oblika s tamnocrvenim do crnim koštunicama koje obično rastu na malim stablima. Aronija ima kiselkast i gorak okus. Slično kao i jagode, sadrži i antocijane, pigment koji daje boju ploda od tamnocrvene do crne boje, pogotovo kada sazrije.
Još jedna vrsta crvenog voća je rambutan. Rambutan je malo crveno voće sa šiljcima koji ih štite od opasnosti. Rambutan obično raste u grozdovima koji padaju sa stabla rambutana. Rambutan je crveno voće ovalnog oblika koje, kada ga otvorite, otkriva prozirno ružičasto ili bijelo meso. Okus mesa rambutana je sladak.