Ako već dugo niste radili crvenkapicu, poznati kolač s višnjama vrijeme je da ga napravite. Donosimo jednostavan i brz recept kako napraviti ovaj osvježavajući voćni kolač s višnjama koji je poznat pod nazivom crvenkapica.
Crvenkapica kolač s višnjama biskvit:
- 3 jaja
- 1 jogurt
- žlica šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Crvenkapica kolač s višnjama krema:
- 2 pudinga od vanilije
- staklenka kompota od višanja
Crvenkapica kolač s višnjama preljev:
- 4 crvena preljeva za torte
Crvenkapica kolač s višnjama priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje. Od svih sastojaka napravite biskvit i pecite ga u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
Kada je biskvit pečen, ohladite ga i namočite s malo mlijeka. Za to vrijeme skuhajte puding. Preko biskvita stavite puding i višnje, te na kraju napravite preljev za torte prema receptu na vrećici. Umjesto vode za preljev možete koristiti sok od višanja u kombinaciji s vodom. Vrući preljev prelijte preko pudinga i višanja. Voćni kolač crvenkapica najbolji je kada se dobro ohladi.