Crveni rižoto s kozicama - recept i priprema
Kremasti crveni rižoto s kozicama odlično je glavno jelo. Za pripremu crvenog rižota s kozicama dovoljno je svega 20 minuta. Pratite recept i napravite najbolji crveni rižoto od kozica.
Sastojci za crveni rižoto s kozicama su:
30 dkg riže
70 dkg kozica
5 dkg maslaca
3 žlice maslinovog ulja
temeljac od kozica (skuhati ljuske)
5 dkg nasjeckanog luka
1 mljeveni češanj češnjaka
čili
mljeveni peršin
Crveni rižoto od kozica priprema:
Kako bi pripremili crveni rižoto s kozicama za početak nasjeckani luk i zgnječene glavice kozica pirjajte dvije minute u loncu s debelim dnom na 50 g maslaca. Izvadite glave, dodajte rižu i dobro pržite dok ne bude prozirna. Dodajte punu veliku žlicu vrućeg temeljca od kozica i pirjajte. Nastavite na ovaj način kuhati 16 minuta.
Rižotu od crvenih kozica dodajte umak od kozica te umiješajte ulje, bademovo brašno, mljeveni češnjak i čili.
Crveni rižoto s kozicama podijelite u 4 posude tako da u svaku stavite po jednu kozicu prethodno pečenu na ulju.