Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Morski plodovi /

Crveni rižoto s kozicama - recept i priprema

Već vam je dosadio uobičajen rižoto koji uvijek pripremate na isti način? Obogatite svoj ručak pripremom crvenog rižota i to s kozicama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kremasti crveni rižoto s kozicama odlično je glavno jelo. Za pripremu crvenog rižota s kozicama dovoljno je svega 20 minuta. Pratite recept i napravite najbolji crveni rižoto od kozica.

Sastojci za crveni rižoto s kozicama su:

30 dkg riže

70 dkg kozica

5 dkg maslaca

3 žlice maslinovog ulja

temeljac od kozica (skuhati ljuske)

5 dkg nasjeckanog luka

1 mljeveni češanj češnjaka

čili

mljeveni peršin

Crveni rižoto od kozica priprema:

Kako bi pripremili crveni rižoto s kozicama za početak nasjeckani luk i zgnječene glavice kozica pirjajte dvije minute u loncu s debelim dnom na 50 g maslaca. Izvadite glave, dodajte rižu i dobro pržite dok ne bude prozirna. Dodajte punu veliku žlicu vrućeg temeljca od kozica i pirjajte. Nastavite na ovaj način kuhati 16 minuta.

Rižotu od crvenih kozica dodajte umak od kozica te umiješajte ulje, bademovo brašno, mljeveni češnjak i čili.

Crveni rižoto s kozicama podijelite u 4 posude tako da u svaku stavite po jednu kozicu prethodno pečenu na ulju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike