Nije potrebno valjanje tijesta ili mučenje s glazurom. Možete koristiti breskve ili nektarine, nadjev je samo narezano voće pomiješano sa šećerom i malo limunovog soka. Jednostavan preljev se pravi od maslaca, svijetlo smeđeg šećera i brašna. Posudu za pečenje ne trebate ni namastiti. Kako se priprema crumble od bresaka?
Sastojci za crumble od bresaka:
- 2 kilograma bresaka, narezanih na kriške
- 100 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
- 4 žličice kukuruznog škroba
- pola žličice soli
Za preljev:
- 6 žlica maslaca, sobne temperature
- 30 g smeđeg šećera
- 120 g brašna
- pola žličice krupne soli
Crumble od bresaka priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Napravite nadjev tako da pomiješajte breskve, granulirani šećer, limunov sok, kukuruzni škrob i sol. Prebacite u četvrtastu posudu za pečenje.
Napravite nadjev za crumble od bresaka. U velikoj zdjeli mikserom tucite maslac i smeđi šećer na srednjoj razini dok smjesa ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte brašno i sol te rukama miješajte dok se ne formiraju veliki komadi. Raspršite preko nadjeva.
Pecite dok sredina ne počne mjehuriti, 40 do 50 minuta, labavo prekrijte folijom nakon 30 minuta. Pustite da se crumble od bresaka ohladi 20 minuta prije posluživanja.