Ovaj čokoladni tart izvrstan je za one koji obožavaju čokoladu jer se vrlo brzo pravi. Za pripremu čokoladnog tarta koristite najbolju čokoladu koju možete pronaći.
Sastojci za čokoladni tart:
- 300 ml vrhnja
- 2 ravne žlice šećera
- 400 g kvalitetne tamne čokolade
- 90 g neslanog maslaca
- 100 ml mlijeka
- 1 paket kora
- kakao prah, za posipanje
Priprema čokoladnog tarta:
U tavu stavite vrhnje, šećer i mali prstohvat morske soli i zakuhajte. Čokoladu izlomite. Čim smjesa prokuha maknite s vatre i dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi, miješajući u hladno mlijeko dok ne postane glatka i sjajna.
Ponekad ova smjesa izgleda kao da se raspala. Pustite da se još malo ohladi i umiješajte još malo hladnog mlijeka dok smjesa ne postane glatka. Svu smjesu špatulom premažite u skuhanu i ohlađenu koru tijesta. Protresite čokoladni tart da se ujednači i ostavite da se hladi oko 1 do 2 sata dok ne bude na sobnoj temperaturi. Pospite kakaom u prahu. U konačnici, tijesto bi trebalo biti kratko i prhko, a nadjev bi trebao biti gladak i rezati se poput maslaca.