Za ovaj popularni čokoladni preljev potrebno je samo 20 minuta kuhanja. To je jednostavan recept napravljen od samo nekoliko uobičajenih sastojaka kao što je čokolada, maslac, krema i šećer.
Preskočite kupovni čokoladni preljev i umjesto njega napravite ovaj ukusni recept. Sve sastojke koji su mi potrebni već sam imate u smočnici. Prelijte čokoladni umak preko sladoleda ili njime ukrasite pitu s komadićima čokolade ili tortu. Odličan je nadjev za palačinke s komadićima čokolade. Kako se priprema čokoladni preljev?
Sastojci za čokoladni preljev:
- 50 g kvalitetne tamne čokolade
- 25 g maslaca
- 125 ml duple kreme
- 1 žlica šećera
- 1 žlica amaretta (po želji)
Kako se priprema čokoladni preljev?
Otopite čokoladu u zdjeli iznad posude s vodom koja jedva ključa dok ne bude potpuno glatka. Zagrijte sve preostale sastojke u malom loncu dok se ne ujednače. Maknite s vatre i umiješajte otopljenu čokoladu. Poslužite čokoladni preljev uz puding od čokolade, sladoled od vanilije ili oboje.