Kako se priprema čokoladni kolač na čaše? Čokoladni kolač na čaše je jednostavan i gotov je za svega 25 minuta.
Sastojci za ganache za čokoladni kolač na čaše:
- 130 g vrhnja za šlag
- 100 g poluslatke čokolade nasjeckane
Mascarpone mousse od lješnjaka:
- 140 g mascarponea
- 70 g šećera u prahu
- 75 g namaza od lješnjaka
- 180 g hladnog vrhnja za šlag
- 80 g napolitanki s kremom od lješnjaka
Pripremite čokoladni kolač na čaše tako da najprije pripremite ganache.
Vrhnje za šlag zagrijte dok ne provrije, maknite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Ostavite minutu pa miješajte pjenjačom ili lopaticom dok ne dobijete sjajni ganache.
Mascarpone mousse od lješnjaka pripremite tako da miksate mascarpone sir sa šećerom u prahu oko pola minute, dok ne postane kremast. Dodati namaz od lješnjaka i kratko izmiksajte da se sjedini. Ulijte hladno vrhnje uz miješanje mascarponea električnom miješalicom. Miksajte do mekanih vrhova, dok mousse ne može lako zadržati svoj oblik. Ulijte mousse u vrećicu za piling ili vrećicu s patentnim zatvaračem za lakše slaganje ili upotrijebite žlicu ako nemate vrećicu za piling. Napolitanke nasjeckajte na sitne komadiće i ostavite sa strane.Sastavite čokoladni kolač na čaše
Pripremite 2-4 čaše ili staklenke. U čaše ulijte malo ganachea, pa u svaku čašu stavite četvrtinu izmrvljenih napolitanki. Odozgo preliti malo ganachea samo da prekrije napolitanke. Sada ubacite sloj moussea od mascarponea, na vrh stavite malo ganachea, zatim dodajte ostatak oblatni. Prekrijte ganacheom pa mousseom na vrh. Stavite u hladnjak da se stegne najmanje 2 sata. Ukrasite čokoladni kolač na čaše šlagom i prema želji.