Recept je vrlo jednostavan i lako ga je prilagoditi broju ostataka bjelanjaka. Jedan bjelanjak odgovara 20 g preostalih sastojaka.
Sastojci za čokoladni biskvit od bjelanjaka:
- 6 bjelanjaka
- 120 g šećera
- 120 g tamne čokolade
- 120 g brašna za kolače
- 120 g neslanog maslaca
- maslac ili sprej za pečenje za premazivanje posude
- brašno ili krušne mrvice za posipanje tepsije
- šećer u prahu za posipanje torte
Čokoladni biskvit od bjelanjaka priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite čokoladu i maslac zajedno u manji lonac i otopite ih u vodenoj kupelji (na pari). Stavite šest bjelanjaka i šećer u srednje veliku zdjelu i istucite ih dok ne postanu čvrsti. Na čvrsto tučene bjelanjke prosijte brašno kroz gusto sito i pažljivo umiješajte. Umiješajte otopljenu smjesu maslaca i čokolade.
Podmažite kalup za pečenje i ulijte tijesto za kolače. Pecite kolač 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj polici. Pustite čokoladni biskvit od bjelanjaka da se ohladi na rešetki za hlađenje. Kada se ohladi, otvorite kalup za pečenje i stavite čokoladni biskvit od bjelanjaka na tanjur za torte. Prije posluživanja pospite kolač šećerom u prahu.