Kuharica /

Čokoladni biskvit od bjelanjaka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Čokoladni biskvit od bjelanjaka je vrlo jednostavan za napraviti, a sadrži čokoladu, bjelanjke, maslac, brašno i šećer. Kako se priprema čokoladni biskvit od bjelanjaka?

19.10.2022.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Recept je vrlo jednostavan i lako ga je prilagoditi broju ostataka bjelanjaka. Jedan bjelanjak odgovara 20 g preostalih sastojaka.

Sastojci za čokoladni biskvit od bjelanjaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 bjelanjaka
  • 120 g šećera
  • 120 g tamne čokolade
  • 120 g brašna za kolače
  • 120 g neslanog maslaca
  • maslac ili sprej za pečenje za premazivanje posude
  • brašno ili krušne mrvice za posipanje tepsije
  • šećer u prahu za posipanje torte

Čokoladni biskvit od bjelanjaka priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite čokoladu i maslac zajedno u manji lonac i otopite ih u vodenoj kupelji (na pari). Stavite šest bjelanjaka i šećer u srednje veliku zdjelu i istucite ih dok ne postanu čvrsti. Na čvrsto tučene bjelanjke prosijte brašno kroz gusto sito i pažljivo umiješajte. Umiješajte otopljenu smjesu maslaca i čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podmažite kalup za pečenje i ulijte tijesto za kolače. Pecite kolač 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj polici. Pustite čokoladni biskvit od bjelanjaka da se ohladi na rešetki za hlađenje. Kada se ohladi, otvorite kalup za pečenje i stavite čokoladni biskvit od bjelanjaka na tanjur za torte. Prije posluživanja pospite kolač šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo