Priprema čokoladne parfe torte je zabavna, brza i jednostavna. Ovaj desert izvrstan je za dječje rođendane ili kao brzi ljetni desert. Čokoladna parfe torta izrađuje se u čaši u nekoliko ukusnih slojeva. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna čokoladna parfe torta su:
- 30 ml sirupa s okusom čokolade
- 200 ml šlaga
- 60 grama džema od malina
- 200 grama svježih jagoda, narezanih na četvrtine
- 120 grama malina
- 120 grama svježih kupina
- 200 grama čokoladnog sladoleda
Kako biste pripremili ukusnu i osvježavajuću čokoladnu parfe tortu najprije u srednju posudu umiješajte čokoladni preljev i šlag. Smjesu pomiješajte i ostavite sa strane. U veliku zdjelu za mikrovalnu pećnicu stavite džem od malina. Stavite posudu u mikrovalnu na 30 sekundi ili dok se džem ne otopi. Dodajte jagode, maline i kupine te sve zajedno pomiješajte dok se dobro ne sjedine.
Za sastavljanje čokoladne parfe torte ravnomjerno podijelite sladoled u 8 čaša za vino. U svaku čašu dodajte dio preljeva od tučene čokolade i dio smjese bobičastog voća. Ponovite slojeve s preostalim sladoledima i preljevima. Čokoladna parfe torta je gotova i spremna za posluživanje odmah ili kada se ohladi. Dobar tek!