Čokoladni desert /

Čokoladna krema za rolade - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Vaši gosti će biti oduševljeni čokoladnom kremom za roladu. Kako pripremiti čokoladnu kremu za roladu?

6.7.2023.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Kada je riječ o neodoljivim desertima, čokoladna krema za roladu zauzima posebno mjesto.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g tamne čokolade
250 ml vrhnja za šlag
2 žlice maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat soli

Za pripremu čokoladne kreme za roladu, u posudi za kuhanje na pari otopite nasjeckanu tamnu čokoladu s maslacem, povremeno miješajući dok ne postane glatka smjesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posebnoj posudi zagrijte vrhnje za šlag, ali nemojte ga pustiti da proključa.

Dodajte otopljenu čokoladu u zagrijano vrhnje, dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli te dobro promiješajte.

Krema je gotova kada se svi sastojci sjedine u kremastu i glatku smjesu.

Pustite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stegla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je čokoladna krema za roladu dovoljno hladna i čvrsta, nanesite je na već pripremljenu roladu i pažljivo je zarolajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo