Kada je riječ o neodoljivim desertima, čokoladna krema za roladu zauzima posebno mjesto.
Sastojci:
200 g tamne čokolade
250 ml vrhnja za šlag
2 žlice maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
Za pripremu čokoladne kreme za roladu, u posudi za kuhanje na pari otopite nasjeckanu tamnu čokoladu s maslacem, povremeno miješajući dok ne postane glatka smjesa.
U posebnoj posudi zagrijte vrhnje za šlag, ali nemojte ga pustiti da proključa.
Dodajte otopljenu čokoladu u zagrijano vrhnje, dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli te dobro promiješajte.
Krema je gotova kada se svi sastojci sjedine u kremastu i glatku smjesu.
Pustite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stegla.
Kad je čokoladna krema za roladu dovoljno hladna i čvrsta, nanesite je na već pripremljenu roladu i pažljivo je zarolajte.