Batat je slatko, škrobno korjenasto povrće koje se uzgaja diljem svijeta. Dolazi u raznim veličinama i bojama - uključujući narančastu, bijelu i ljubičastu - i bogate su vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima. Jeste li probali čips od batata? Donosimo recept kako pripremiti čips od batata.
Sastojci za čips od batata:
- 750 g batata
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- sol
Upute za pripremu čipsa od batata:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Obložite nekoliko limova za pečenje papirom za pečenje i ostavite sa strane. Rezačem izrežite batat na kolute tanke kao papir.
Stavite sve kolute batata u veliku zdjelu i prelijte maslinovim uljem. Lagano bacite da se svaki komad premaže uljem. Zatim poslažite okruglice batata na lim za pečenje u jednom sloju.
Lagano pospite čips od batata s košer soli. Pecite 20-25 minuta dok ne postanu hrskave i zlatne po rubovima. Izvadite iz pećnice i ohladite 5 minuta na plehu. Zatim premjestite čips u zdjelu ili plastičnu vrećicu za spremanje.