Recept i priprema /

Domaći cijeđeni sok od jabuke najbolji je sok od jabuke

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti cijeđeni sok od jabuke kod kuće blenderom ili sokovnikom bez dodanog šećera! Svjež, ukusan i jednostavan za pripremu, ovaj domaći cijeđeni sok od jabuke spreman je za tren oka!

18.11.2022.
10:05
Pixabay
VOYO logo

Tražite li osvježavajuće ljetno piće, način da iskoristite obilje jabuka s obližnjeg stabla jabuke ili je vrijeme zahladnilo, a vi se spremate kuhati velike količine kuhanog jabučnog cidera i drugog toplog pića onda morate naučiti kako napraviti cijeđeni sok od jabuke! Ovdje ćemo vam objasniti kako napraviti sok od jabuke pomoću blendera ili sokovnika bez ikakvog dodanog šećera ili bilo kakvih "aditiva".

Kako napraviti cijeđeni sok od jabuke pomoću sokovnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite i nasjeckajte jabuke, uklanjajući unutarnju jezgru/sjemenke na komadiće dovoljno male da stanu u vaš sokovnik. Po želji ogulite jabuke, ali to nije potrebno. Ubacite komadiće jabuke u svoj sokovnik i upravo ste napravili cijeđeni sok od naranče! Sačuvajte pulpu jabuke za kasnije korištenje.

Kako napraviti cijeđeni sok od jabuke pomoću blendera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke očistite i nasjeckajte, izvadite im jezgru sa sjemenkama. Po želji ogulite jabuke. Dodajte komadiće jabuke u svoj blender zajedno s pola šalice vode (ili čak soka od naranče). To će pomoći stroju da izmiksa jabuke u glatku (slično) sočnu, kašastu konzistenciju.

Ako se želite riješiti pulpe, ulijte cijeđeni sok od jabuke u gazu i ručno ga iscijedite da iscijedite što više tekućine. Cijeđeni sok od jabuke je spreman za konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo