Tražite li osvježavajuće ljetno piće, način da iskoristite obilje jabuka s obližnjeg stabla jabuke ili je vrijeme zahladnilo, a vi se spremate kuhati velike količine kuhanog jabučnog cidera i drugog toplog pića onda morate naučiti kako napraviti cijeđeni sok od jabuke! Ovdje ćemo vam objasniti kako napraviti sok od jabuke pomoću blendera ili sokovnika bez ikakvog dodanog šećera ili bilo kakvih "aditiva".
Kako napraviti cijeđeni sok od jabuke pomoću sokovnika?
Operite i nasjeckajte jabuke, uklanjajući unutarnju jezgru/sjemenke na komadiće dovoljno male da stanu u vaš sokovnik. Po želji ogulite jabuke, ali to nije potrebno. Ubacite komadiće jabuke u svoj sokovnik i upravo ste napravili cijeđeni sok od naranče! Sačuvajte pulpu jabuke za kasnije korištenje.
Kako napraviti cijeđeni sok od jabuke pomoću blendera?
Jabuke očistite i nasjeckajte, izvadite im jezgru sa sjemenkama. Po želji ogulite jabuke. Dodajte komadiće jabuke u svoj blender zajedno s pola šalice vode (ili čak soka od naranče). To će pomoći stroju da izmiksa jabuke u glatku (slično) sočnu, kašastu konzistenciju.
Ako se želite riješiti pulpe, ulijte cijeđeni sok od jabuke u gazu i ručno ga iscijedite da iscijedite što više tekućine. Cijeđeni sok od jabuke je spreman za konzumaciju.