Chili con carne za sve ljubitelje meksičke kuhinje
Chili con carne odličan je odabir za sve ljubitelje meksičke kuhinje. Kako biste pripremili ovo meksičko jelo potrebno vam je oko 45 minuta, a priprema je nešto zahtjevnija. Donosimo vam recept za pripremu Chili con carne za punjenje 12 tortilja.
Chili con carne - sastojci za 12 tortilja:
50 dkg mljevene junetine
2 češnja češnjaka
2 glavice luka
10 dkg koncentrata rajčice
2 dcl crnog vina
čili papričica
pola svježe paprike
50 dkg pelata rajčice
4 dcl temeljca mesne juhe
350 g crvenog graha iz konzerve
10 dkg sira gouda
20 dkg kukuruza
ulje
sol
papar
Chili corn carne - priprema:
Narežite luk na trakice, češnjak na ploške i ocijedite pelate.
Na ulju pržite mljeveno juneće meso, odajte luk, pelate rajčice i pirjajte dok luk ne opusti. Podlijete crvenim vinom, začinite sa soli, mljevenom paprikom, kuminom, sjeckanim ljtim papričicama, rajčicom, svježom crvenom paprikom (narežite je na kocikice), dodajte lovorov list i temeljac. Sve zajedno kuhajte 10-ak minuta, dodajte još crveni grah i kukuruz iz konzerve.
Dodajte meso i promiješajte, svi sastojci se moraju povezati i ugriati. Začinite sa soli i paprom i poslužite u tortiljama.
Chili corn carne ovo meskičko jelo je gotovo i spremno za posluživanje.