Chili con carne odličan je odabir za sve ljubitelje meksičke kuhinje. Kako biste pripremili ovo meksičko jelo potrebno vam je oko 45 minuta, a priprema je nešto zahtjevnija. Donosimo vam recept za pripremu Chili con carne za punjenje 12 tortilja.
Chili con carne - sastojci za 12 tortilja:
- 50 dkg mljevene junetine
- 2 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 10 dkg koncentrata rajčice
- 2 dcl crnog vina
- čili papričica
- pola svježe paprike
- 50 dkg pelata rajčice
- 4 dcl temeljca mesne juhe
- 350 g crvenog graha iz konzerve
- 10 dkg sira gouda
- 20 dkg kukuruza
- ulje
- sol
- papar
Chili corn carne - priprema:
Narežite luk na trakice, češnjak na ploške i ocijedite pelate.
Na ulju pržite mljeveno juneće meso, odajte luk, pelate rajčice i pirjajte dok luk ne opusti. Podlijete crvenim vinom, začinite sa soli, mljevenom paprikom, kuminom, sjeckanim ljtim papričicama, rajčicom, svježom crvenom paprikom (narežite je na kocikice), dodajte lovorov list i temeljac. Sve zajedno kuhajte 10-ak minuta, dodajte još crveni grah i kukuruz iz konzerve.
Dodajte meso i promiješajte, svi sastojci se moraju povezati i ugriati. Začinite sa soli i paprom i poslužite u tortiljama.
Chili corn carne ovo meskičko jelo je gotovo i spremno za posluživanje.