Chia i lanene sjemenke imaju visoku razinu proteina, osobito aminokiselina, koje su bitne za organizam.
Ovi esencijalni nutrijenti također uključuju antioksidanse poput Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina i alfa-linolenske kiseline. Osim toga, sjemenke obogaćuju svaki napitak ili obrok dijetalnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Chia i lanene sjemenke ne sadrže gluten.
Lanene sjemenke koriste se kao dodaci prehrani stotinama godina. Stari Egipćani izrađivali su platno od biljnih vlakana lana, mlatili sjemenke u prah i koristili ga kao hranu, a proizvodili laneno ulje za kuhanje. Chia sjemenke, također sadrže neumjerenu količinu masnih kiselina koja je tri puta veća od broja potrebnih za održavanje zdravog srca. Sadrže mikronutrijente, odnosno željezo, kalcij, magnezij i cink.
Ako kombinirate chia i lanene sjemenke zajedno možete unijeti dvostruku ili čak trostruku količinu proteina, mikronutrijenata, dijetalnih vlakana i antioksidansa u organizam.