Sa svojim luksuzno bogatim nadjevom i preljevom od borovnice, cheesecake je savršena opcija za zabave.
Sastojci koji su potrebni za cheesecake s preljevom od borovnica:
- 250 g keksa
- 125 g maslaca, otopljenog
- 500 g borovnica
- 4 žličice želatine
- ⅓ šalice kipuće vode
- 250 g krem sira, omekšanog
- ½ šalice javorovog sirupa
- ¾ šalice kreme
Cheesecake s preljevom od borovnica priprema:
Za početak pripreme cheeecakea s preljevom od borovnice lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm i obložite podlogu papirom za pečenje. Zdrobite kekse i promiješajte kroz otopljeni maslac. U dno pleha utisnite smjesu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate fil.
Stavite 250 g borovnica sa sokom u blender i izmiksajte dok ne postane glatko. Ocijedite drugu polovicu borovnica i ostavite uh čitave.. Stavite na stranu.
Otopiti želatinu u kipućoj vodi. Istucite krem sir i javorov sirup dok ne postane kremasto i glatko. Promiješajte otopljenu želatinu, pire od borovnica i cijele borovnice. Lagano umutite vrhnje i umiješajte u smjesu za cheesecake. Izlijte u kalup obložen biskvitom.
Ohladite 4 sata ili preko noći dok se ne stegne. Za vađenje iz kalupa pažljivo prođite nožem po rubu kolača od sira. Uklonite papir za pečenje. Po želji ukrasite svježim jagodama. Cheesecake s preljevom od borovnica je gotov.