Cheesecake s maslacem od kikirikija egzotičan je desert koji morate probati. Priprema cheesecakea s maslacem od kikirikija nije zahtjevna, a rezultat je odličan desert.
Sastojci za cheesecake s maslacem od kikirikija:
- 300g zdrobljenih pereca
- 100g rastopljenog maslaca
Nadjev za Cheesecake s maslacem od kikirikija:
- 1100g kremastog sira
- 300g šećera
- 180g kremastog maslaca od kikirikija
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- 3 jaja
- 100g kikirikija fino nasjeckanog
Preljev za Cheesecake s maslacem od kikirikija:
- 1 vrhnje
- 3 žlice kremastog maslaca od kikirikija
- 100g nasjeckanog kikirikija
Priprema cheesecakea s maslacem od kikirikija:
1. U posudu ubacite kikiriki i maslac od kikirikija. Dobro izmiješajte dok se sve dobro ne spoji koliko je moguće. Izlijte na lim za pečenje i stavite u pećnicu. Pecite na 220 stupnjeva celzijevih 5 minuta. Potom ostavite da s ohladi u pećnici, samo otvorite vrata pećnice.
2. U drugu posudu ubacite kremasti sir i šećer. Miješajte dok se smjesa ne spoji u potpunosti. Potom dodajte maslac od kikirikija i vanilijin ekstrakt, te ponovno izmiješajte. Dodajte jaja i kikiriki, također izmiješajte. Izlijte preko ispečenog dijela cheesecakea tako da sve ravnomjerno prekrijete. Vratite u pećnicu.
3. Pecite na 220 stupnjeva Celzijevih oko sat vremena . Izvadite iz pećnice i ostavite da se odmori minimalno 15 minuta.
4. Za nadjev u maloj posudi kombinirajte vrhnje, nasjeckani kikiriki i maslac od kikirikija. Prelijte preko ispečenog dijela i vratite u pećnicu na još 5 minuta.
5. Ostavite da se hladi jedno 10 minuta. Zatim odvojite rubove cheesecakea od lima nožem, i potom opet ostavite da se hladi još 1 sat a onda ga premjestite u hladnjak da odstoji preko noći.