Recept i priprema / Cheesecake od šumskog voća odličan desert za sve koje vole voće kolače

Image
Foto: Pixabay

Ukusan cheesecake od šumskog voća za sve prigode. Donosimo recept za pripremu cheesecakea od šumskog voća.

28.3.2022.
17:31
Pixabay
VOYO logo

Cheesecakea od šumskog voća odličan je voćni desert koji će oduševiti sve ljubitelje voćnih kolača. Kombinacija šumskog voća i krem sira daje savršenstvo okusa. Kako se priprema cheesecakea od šumskog voća?

Sastojci za cheesecakea od šumskog voća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 220g zdrobljenih keksa
  • 65g maslaca

Cheesecakea od šumskog voća nadjev:

  • 600g kremastog sira
  • 115g jogurta
  • 150g šećera
  • 15g kukuruznog škroba
  • 1 naribana korica limuna
  • 3 jaja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 250g šumskog voća

Priprema cheesecakea od šumskog voća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Za tijesto. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih. Pomiješajte zdrobljene kekse i istopljeni maslac te svu smjesu izlijte na lim za pečenje.

2. Zdrobite lagano čašom smjesu u limu kako bi se smjesa slegla. Pecite 10 minuta i onda uklonite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Za nadjev. Smanjite temperaturu pećnice na 140 stupnjeva celzijevih. Pomiješajte sve navedene sastojke „za nadjev“ osim šumskog voća i dobro ih izmiješajte dok se svi sastojci ne spoje u potpunosti.

4. Potom dodajte borovnice i miješajte lagano kako bi se rasporedile ravnomjerno u smjesi. Izlijte ravnomjerno na tijesto i pecite 50 do 60 minuta ili dok smjesa ne dobije zlatno smeđu boju oko rubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom premjestite u hladnjak na 4 sata ili preko noći da odstoji.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo