Cheesecakea od šumskog voća odličan je voćni desert koji će oduševiti sve ljubitelje voćnih kolača. Kombinacija šumskog voća i krem sira daje savršenstvo okusa. Kako se priprema cheesecakea od šumskog voća?
Sastojci za cheesecakea od šumskog voća:
- 220g zdrobljenih keksa
- 65g maslaca
Cheesecakea od šumskog voća nadjev:
- 600g kremastog sira
- 115g jogurta
- 150g šećera
- 15g kukuruznog škroba
- 1 naribana korica limuna
- 3 jaja
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 250g šumskog voća
Priprema cheesecakea od šumskog voća:
1. Za tijesto. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih. Pomiješajte zdrobljene kekse i istopljeni maslac te svu smjesu izlijte na lim za pečenje.
2. Zdrobite lagano čašom smjesu u limu kako bi se smjesa slegla. Pecite 10 minuta i onda uklonite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
3. Za nadjev. Smanjite temperaturu pećnice na 140 stupnjeva celzijevih. Pomiješajte sve navedene sastojke „za nadjev“ osim šumskog voća i dobro ih izmiješajte dok se svi sastojci ne spoje u potpunosti.
4. Potom dodajte borovnice i miješajte lagano kako bi se rasporedile ravnomjerno u smjesi. Izlijte ravnomjerno na tijesto i pecite 50 do 60 minuta ili dok smjesa ne dobije zlatno smeđu boju oko rubova.
5. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom premjestite u hladnjak na 4 sata ili preko noći da odstoji.