Cheesecake od bundeve odličan je i na neki način egzotičan desert. Pripremite cheesecake od bundeve i oduševite svoje ukućane. Recept za pripremu cheesecake od bundeve je vrlo jednostavan i gotov za samo sat i pol vremena.
Cheesecake od bundeve podloga:
- 20 dkg keksa, zdrobljenih
- 50 g maslaca
- 25 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
Cheesecake od bundeve nadjev:
- 1 kg krem sira
- 1/2 žličice soli
- 20 dkg šećera
- 15 dkg smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 5 jaja
- 2 žlice brašna
- 225 g pirea od bundeve
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
- prstohvata đumbira
Cheesecake od bundeve priprema:
Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Zdrobite kekse. Dodajte u kekse šećer, cimet i maslac. Sve dobro izmiješajte i utisnite u kalup za torte. Stavite 5 minuta u pećnicu. Smanjite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Napravite nadjev od krem sira, šećera, soli i jaja. Nakon toga dodajte pire od bundeve, kiselo vrhnje, začine i vaniliju.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dobivenu smjesu prelijte preko podloge od keksa i pecite oko sat vremena.