Cheesecake od breskve je super osvježavajući desert za toplije dane.
Podloga za cheesecake od breskve:
- 20 dkg keksa
- žličica cimeta
- 5 dkg masaca
- 2 žlice smeđeg šećera
Sastojci za nadjev za cheesecake od breskve:
- 20 dkg krem sira, omekšanog
- ½ šalice šećera u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- 2 konzerve breskve
- preljev za torte
Cheesecake od breskve priprema:
Usitnite kekse i dodajte otopljeni maslac, šećer i cimet. Sve izmiješajte i utisnite u kalup za torte. Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa na deset minuta.
Nadjev za cheesecake od breskve napravite tako da izmiksate krem sir, dodate vanilijcu i breskve te sve dobro izmiješajte. Na kraju
Slastičarski šećer žlicom ulijte u krem sir i tucite dok se u potpunosti ne sjedini. Na kraju dodajte preljev za torte i prelijte preko podloge za torte. Cheesecake od breskve stavite u hladnjak najmanje na sat vremena.
Poslužite dobro rashlađeni cheesecake od breskve.