Cezar salata s piletinom jedan je od načina kako možete pripremiti piletinu. Ovaj jednostavni recept s piletinom pripremit ćete za manje od pola sata.
Cezar salata s piletinom - sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 3 žlice maslinovog ulja
- komad zelene salate
- 1 ciabatta
Ciabattu narežite na kockice, prelije maslinovim uljem i stavite na lim za pečenje. Neka se peče 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Kockice kruha okrenite kako bi se ispekle s obje strane
Utrljajte maslinovo ulje na pileža prsa i začinite ih. Stavite ih pržiti na tavicu, oko 5 minuta sa svake strane. Za to vrijeme napravite preljev za salatu.
Cezar salata s piletinom - preljev:
- 2 slana inćuna
- češanj češnjaka
- 5 žlica majoneze
- manji komad parmezana
- žlica vinskog octa
Za preljev zgnječite inćune, dodajte šaku narezanog parmezana i pomiješajte s majonezomi octom. Začinite sa soli i paprom. Preljev mora biti gust.
Preostali sir naribajte. U zdjelu stavite listove salate, narežite pećenu piletinu na kockice i dodajte kockice kruha, sve promiješajte i prelijte s preljevom. Pospite s naribanim parmezanom i Cezar salata s piletinom je spremna za posluživanje.