Jedan od načina čuvanja i skladištenja češnjaka za zimu je priprema zimnice od češnjaka. Na sličan način kako se priprema i ostala zimnica tako se priprema i češnjak. Kako se priprema češnjak kao zimnica?
Češnjak zimnica sastojci:
- 6 glavice češnjaka
- 1,5 dcl octa
- 2 žličice soli
- žličica gorišice
- 2 sušena čilija
- papar u zrnu
- 2 grančice svježeg bosiljka
- staklenka od 1 litre, sterilizirana
Češnjak za zimnicu priprema:
Najprije razdvoljite češnjak na režnjeve. Nakon toga blaširajte oko minute u vreloj vodi te pustite da se ohlade. I tek kad se ohlade uklonite koru.
Sve začine stavite u staklenku. Dodajte češnjak.
Prije toga prokuhajte ocat i ulijte u staklenku preko češnjaka. Zatvorite je i neka se hladi preko noći prije nego što je stavite u hladnjak.
Češnjak kao zimnica je spreman za korištenje. Odlično će se slagati uz gotovo sva jela, a može poslužiti i ako ukras različitim mesnim platama.