Celer kao prilog odličan je izbor ako trebate brzi, a vrlo zdravi prilog. Ne treba vam puno vremena, a ni sastojaka, a celer kao prilog bit će odlična promjena vašem jelovniku. Celer kao prilog savršeno se slaže sa svim mesnim jelima, a posebice sa svinjskim pečenjem.
Da biste pripremili celer kao prilog, treba vam:
- 1 korijen celera
- sol
- peršin
- maslinovo ulje
- voda
Celer jednostavno očistite, ogulite od gornjeg sloja i narežite na štapiće. Stavite kuhati do 5 minuta nakon što voda proključa, izvadite i ostavite da se malo ohladi. Začinite ga sa solju, peršinom i maslinovim uljem. Stavite na papir za pečenje u tepsiju te sve zajedno peći otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.
Tako pripremljen celer kao prilog zapravo može biti i zdravi snack kojeg možete ponijeti na posao ili vaša djeca u školu!