Cejlonski cimet dolazi iz kore stabala cimeta, koje su male zimzelene biljke koje se nalaze u jugoistočnoj Aziji. Kora se suši i može se samljeti ili koristiti u obliku štapića za dodavanje slatkoće hrani. Cimet je važan začin za curry, pića, peciva i slatkiše. Cejlonski cimet također nudi neke impresivne zdravstvene prednosti. Cejlonski cimet i jogurt izvrstan su način za dobivanje svih zdravstvenih prednosti koje cimet pruža.
Kako biste pripremili cejlonski cimet i jogurt, jednostavno u posudu stavite 200 grama običnog jogurta i dodajte pola žličice cejlonskog cimeta. Dobro pomiješajte i poslužite. Ovo jednostavno jelo može služiti kao međuobrok, a pruža mnoštvo zdravstvenih dobrobiti za ljudski organizam.
Vitamini, minerali i antioksidansi u cejlonskom cimetu pružaju značajne zdravstvene prednosti. Na primjer, cejlonski cimet je pun beta-karotena, što je dijelom razlog njegove bogate smeđe boje. Karotenska obitelj pigmenata djeluje kao važni provitamin jer se može pretvoriti u vitamin A. Ovaj vitamin važan je dio očuvanja zdravlja vaših očiju. Osim toga, glavni sastojak cejlonskog cimeta, cinamaldehid, može imati protuupalna svojstva. Cejlonski cimet smanjuje simptome stanja poput kroničnih bolesti srca, dijabetesa i artritisa.