Cantucci talijanski desert koji se jednostavno priprema, a najčešće svoje mjesto nađe na blagdanskom jelovniku. Za pripremu Cantucci keksa s bademima potrebno vam je nešto manje od sat vremena.
Cantucci - sastojci:
- 50 dkg brašna (za kolače)
- 25 dkg badema
- 5 jaja
- 5 dkg šećera
- prašak za pecivo
- naranča
- prstohvat soli
Cantucci - priprema:
Najprije naribajte koricu naranče. Umutite 4 jaja, a u zasebnu posudu umutite žumanjak od jednog jajeta.
U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i koricu naranče. Dodajte šećer i jaja te mijašjte kuhačom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U tijesto dodajte bademe te oblikujte tijesto u oblik kobasice. Tijesto stavite u lim za pečenje i premažite žumanjkom jednog jajeta i pecie oko pola sata na 190 stupnjeva.
Kolač izvadite iz pećnice, neka se ohladi i Cantucci su spremni za posluživanje.