Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Cantucci talijanski keksi s bademom

Cantucci su talijanski keksi s bademom koji su često nezaobilani dio blagdanskog jelovnika. Za pripremu Cantucci keksa potrebno je oko sat vremena.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Cantucci talijanski desert koji se jednostavno priprema, a najčešće svoje mjesto nađe na blagdanskom jelovniku. Za pripremu Cantucci keksa s bademima potrebno vam je nešto manje od sat vremena.

Cantucci - sastojci:

50 dkg brašna (za kolače)

25 dkg badema

5 jaja

5 dkg šećera

prašak za pecivo

naranča

prstohvat soli

Cantucci - priprema:

Najprije naribajte koricu naranče. Umutite 4 jaja, a u zasebnu posudu umutite žumanjak od jednog jajeta.

U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i koricu naranče. Dodajte šećer i jaja te mijašjte kuhačom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U tijesto dodajte bademe te oblikujte tijesto u oblik kobasice. Tijesto stavite u lim za pečenje i premažite žumanjkom jednog jajeta i pecie oko pola sata na 190 stupnjeva.

Kolač izvadite iz pećnice, neka se ohladi i Cantucci su spremni za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike