Burger od lososa možete pripremiti kod kuće i počastiti se tako slasnim i jedinstvenim burgerom kakav nikada niste probali. Pratite recept i napravite najbolji burger od lososa.
Burger od lososa sastojci:
- 500 g fileta lososa
- 3 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja poput cilantra, peršina, kopra, vlasca ili mješavine
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 3/4 žličice soli
- pola žličice mljevenog đumbira
- 1/4 žličice crnog papra
- pola žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja plus dodatno po potrebi
Kako se priprema burger od lososa?
Stavite losos na dasku za rezanje i narežite ga poprečno na vrlo tanke trake. Sada napravite drugi prolaz pri rezanju, prelazeći preko dijelova u suprotnom smjeru tako da izrežete trake u kockice. Nastavite rezati losos dok komadići ne postanu vrlo mali. Prebacite losos u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte začinsko bilje, grčki jogurt, limunov sok, sol, đumbir i crni papar. Vilicom izmiješajte da se sjedini.
Smjesu podijelite na 4 jednaka dijela. Rukama oblikujte pljeskavice. U početku se možda neće držati zajedno, ali nastavite stiskati. Stavite pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje ili veliki tanjur. Ostavite u hladnjaku najmanje 15 minuta ili pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak do 1 dana.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte pola žlice ulja. Nakon što je ulje vruće i svjetlucavo, nježno spustite pljeskavice od lososa na njega. Pecite s prve strane dok ne postane hrskavo i zlatno smeđe, 4 do 5 minuta. Nježno okrenite hamburgere i pecite s druge strane dok ne postanu hrskavi, još oko 4 minute. Burger s lososom odmah poslužite prelivene s puno umaka i rajčice po želji.