Skuhate li buncek, a zatim ga hrskavo zapečete i poslužite s domaćim kiselim zeljem iz pećnice, odabrat ćete pravi klasik.
Sastojci za buncek s kiselim zeljem iz pećnice:
- buncek
- kiselo zelje
- šećer
- začini
Priprema bunceka s kiselim zeljem iz pećnice:
Za početak izrade bunceka s kiselim zeljem iz pećnice, buncek dobro operite, zatim ga stavite kuhati, a nakon toga buncek stavite u pećnicu dok kožica ne postane hrskava i smeđa.
Kiselo zelje po potrebi operite ako vam se učini previše slano ili kiselo i ostavite da se kratko ocijedi. Na svinjskoj masnoći karamelizirajte žlicu do dvije šećera, ovisno o količini kiselog zelja koju koristite. Kratko pržite i dodajte začine.
Pirjajte na laganoj vatri dok kiselo zelje ne omekša. I to je to, vaš savršeno pečeni buncek s kiselim zeljem iz pećnice je spreman za vaše nepce.