Meka kajgana, nježne bukovače, slatki karamelizirani luk i pikantne ljuskice češnjaka svačiji su favorit doručak. Uz to, bukovače su pune vlakana, vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata koje dodatno obogaćuju ovaj recept.
Sastojci potrebni da se pripreme bukovače s jajima su:
- 200 grama nasjeckanih bukovača
- 1/4 šalice karameliziranog luka dobro nasjeckanog
- 1 režanj češnjaka
- 4-5 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- sol
- Svježe mljeveni crni papar
Kako biste pripremili ovaj recept za bukovače s jajima najprije u velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte bukovače i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte karamelizirani luk i promiješajte da se sjedini. Pirjajte oko minutu, samo dok se luk ne zagrije. Izvadite bukovače i luk u manju posudu. U istoj tavi na laganoj vatri otopite maslac. Dodajte jaja i lagano promiješajte samo nekoliko puta dok se polako kuhaju. Ovo bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Pospite samo s malo soli i papra.
Kad se jaja počnu držati zajedno, vratite bukovače i luk u tavu. Lagano promiješajte da se sastojci sjedine i maknite s vatre kada su bukovače s jajima pečene. Ovaj recept za bukovače s jajima već je gotov i doručak je spreman za posluživanje. Dobar tek!