Jela s gljivama /

Recept kako pripremiti ukusne bukovače s jajima

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za obilnim doručkom za savršen početak dana? Bukovače s jajima su sve što tražite. Saznajte kako se pripremaju ukusne bukovače s jajima.

9.9.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Meka kajgana, nježne bukovače, slatki karamelizirani luk i pikantne ljuskice češnjaka svačiji su favorit doručak. Uz to, bukovače su pune vlakana, vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata koje dodatno obogaćuju ovaj recept.

Sastojci potrebni da se pripreme bukovače s jajima su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama nasjeckanih bukovača
  • 1/4 šalice karameliziranog luka dobro nasjeckanog
  • 1 režanj češnjaka
  • 4-5 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • sol
  • Svježe mljeveni crni papar

Kako biste pripremili ovaj recept za bukovače s jajima najprije u velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte bukovače i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte karamelizirani luk i promiješajte da se sjedini. Pirjajte oko minutu, samo dok se luk ne zagrije. Izvadite bukovače i luk u manju posudu. U istoj tavi na laganoj vatri otopite maslac. Dodajte jaja i lagano promiješajte samo nekoliko puta dok se polako kuhaju. Ovo bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Pospite samo s malo soli i papra.

Kad se jaja počnu držati zajedno, vratite bukovače i luk u tavu. Lagano promiješajte da se sastojci sjedine i maknite s vatre kada su bukovače s jajima pečene. Ovaj recept za bukovače s jajima već je gotov i doručak je spreman za posluživanje. Dobar tek!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo