Desert / Brzi kolači od dizanog tijesta savršeni su u kombinaciji s čokoladom

Image
Foto: Pixabay

Brzi kolači od dizanog tijesta mogu se pripremati s čokoladom. Donosimo recept za brzi kolač od dizanog tijesta.

15.12.2022.
14:56
Pixabay
VOYO logo

Brzi kolači od dizanog tijesta imaju bogat, pun okus čokolade. Glazura od kave, s lijepim preljevom od tamne čokolade, podiže ovaj brzi kolač od dizanog tijesta na višu razinu.

Sastojci za brzi kolač od dizanog tijesta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 30 g maslaca, omekšalog
  • 30 ml kokosovog ulja
  • 1 1/2 žlica vanilije
  • 120 ml vode/mlijeka
  • 3 jaja

Glazura od maslaca:

  • 120 g maslaca - sobne temperature
  • 300 g šećera u prahu
  • 1/4 šalice gustog vrhnja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • pola žličice soli

Kako se pripremaju brzi kolači od dizanog tijesta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 170°C i namastite posudu za pečenje od 22 cm. U zdjeli samostojećeg miksera ili velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U smjesu od brašna dodajte omekšali maslac i sjedinite.

U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, jaja, otopljeno kokosovo ulje i vaniliju. Polako dodajte mokre sastojke u smjesu maslaca i brašna. Uključite mikser na nisku i pojačajte na srednju brzinu. Miješajte dok ne postane glatko bez grudica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko pola sata. Nakon toga ostavite da se potpuno ohladi prije glazure.

Napravite glazuru za brzi kolač od dizanog tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samostalni mikser s nastavkom za pjenjaču dodajte omekšali maslac i tucite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte šećer u prahu i uključite mikser radite na srednjoj brzini. Umutite dok ne bude lijepo i pjenasto. Po potrebi ostružite stranice zdjele. Dodajte vrhnje za šlag, sol, vaniliju i mutiti još 1-2 minute. Premažite na potpuno ohlađen kolač.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo