Ako tražite ukusan način da potrošite svoje ljetne tikvice, ova brza pita od tikvica i sira je upravo ono što tražite. Trebat ćete svega nekoliko sastojaka i 30 minuta svog vremena. Pogledajte kako se priprema brza pita od tikvica i sira.
Sastojci:
- 280 g nasjeckanih tikvica, iscijeđenih od viške tekućine
- 50 g nasjeckane ljutike
- 30 g nasjeckanog svježeg vlasca
- 50 g mozzarelle
- 30 g ribanog parmezana
- 150 g pšeničnog brašna
- prašak za pecivo
- 160 ml mlijeka
- žlica maslinovog ulja
- 2 velika jaja, istučena
- pola žličice soli
- svježi mljeveni papar po ukusu
Kako se priprema brza pita od tikvica i sira?
Zagrijte pećnicu na 200°. Posudu za pitu namastite. Pomiješajte tikvice, ljutiku, vlasac i mozzarella sir u zdjeli. Prosijte brašno i prašak za pecivo u srednju zdjelu. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte.
Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu. Pospite parmezanom i pecite brzu pitu od tikvica i sira 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da brza pita od tikvica odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.