Kuharica /

Brza pita od špinata i sira - recept i priprema

Image

Brza pita od špinata i sira jednostavan je i ukusan obrok koji se može pripremiti za manje od pola sata. Ovdje pronađite recept za brzu pitu od špinata i sira.

29.3.2023.
11:53
VOYO logo

Ova ukusna pita idealna je za brzi ručak ili večeru i odlično se slaže s toplim ili hladnim umakom po vašem izboru. Evo kako se priprema brza pita od špinata i sira.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g smrznutog odmrznutog špinata
  • 3-4 mlada luka nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice nasjeckanog kopra
  • 30 g nasjeckane svježe mente
  • 30 g muškatnog oraščića
  • 1 žličica šećera
  • 300 g izmrvljene i naribane fete
  • 3 jaja
  • tijesto za pitu

Priprema brze pite od špinata i sira:

Zagrijte pećnicu na 180°. Zagrijte srednju tavu s jednom žlicom maslinovog ulja. Pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte špinat. Pirjajte špinat s lukom nekoliko minuta. Dodajte začinsko bilje, muškatni oraščić i šećer i pirjajte još 2-3 minute. Ostavite sa strane i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polovicu fete naribajte, a ostatak izmrvite. U maloj zdjeli umutite jaje i dodajte fetu. Smjesu od jaja dodajte špinatu i dodajte drugu žlicu maslinovog ulja. Pomiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Premažite tepsiju maslinovim uljem. Stavite list tijesta u tepsiju i premažite maslinovim uljem. Ponovite s još 5 listova. Ravnomjerno rasporedite smjesu špinata.

Prekrijte s još 6 listova premazavši svaki maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i pustite da se pita ohladi. Uživajte u brzoj piti od špinata i sira na sobnoj temperaturi ili ako želite tijesto hrskavo, zagrijte ga u pećnici prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo