Juhe na bazi povrća izvrsna su nutricionistička opcija jer kombiniraju visoku gustoću hranjivih tvari s niskim udjelom kalorija.
Sastojci za brzu juhu od povrća:
- 30 g maslaca
- 1 poriluk
- 1 češanj češnjaka
- 2 pastrnjaka
- 1 celer
- 3 krumpira
- 2 mrkve
- 2 repe
- 1,5 l temeljca od povrća
- 2 tikvice
- 2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
Brza juha od povrća priprema:
Kod pripreme brze juhe od povrća, najprije otopite maslac u velikoj tavi i dodajte narezani poriluk. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, ili dok poriluk ne omekša i ne porumeni.
U sljedećem koraku dodajte zgnječeni češnjak i kuhajte uz miješanje jednu minutu. Dodajte pastrnjak, celer, krumpir, mrkvu, repu i temeljac te prokuhajte. Što više povrća stavite, vaša će brza povrtna juha biti ukusnija.
Smanjite vatru i kuhajte, djelomično poklopljeno, 30 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte tikvice i nastavite kuhati još deset minuta. Toliko će biti potrebno da povrće postane mekano. Umiješajte nasjeckani vlasac i poslužite brzu juhu od povrća.