Ako trebate pripremit brzo jelo u pećnici pripremite jelo pečena krilca u marinadi.
Pečena krilca u marinadi. Pileća krilca marinirajte dan prije te ih stavite peći sutradan. Poleća krilca bit će sočna i hrskava u isto vrijeme. Ovom brzom jelu u pećnice ne možete odoljeti. Uz pileća krilca tu i pileći batci. Pileći batak pun je proteina potrebnih za normalan rad našeg organizma stoga ispecite pileće batke sa malo krumpira i napravite super ručak.
Zapečeni grah? Ako nemate vremena za kuhanje graha par sati vrijeme je da napravite zapečeni grah, koristite sve sastojke koje inače koristite za grah, stavite u posudu za pečenje i jednostavno napravite brzo jelo iz pećnice.
Ako pak niste ljubitelj mesa, napravite zapečeni krumpir iz pećnice sa gljivama. rumpir skuhajte u ljusci (pazite da se ne prekuha). Ogulite ga i narežite na tanje kriške. Očistite luk i nasjeckajte ga. Na ulju popržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte gljive narezane na ploškice ili manje komadiće. Kratko dinstajte, dodajte sjeckani peršin, posolite, popaprite i maknite s vatre.
Namažite pleh za pečenje. Na dno poslažite kriške krumpira, malo ih posolite, popaprite, pa stavite gljive, potom sloj krumpira, gljive i na kraju krumpir. U posebnoj zdjelici pomiješajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje i prelijte ga preko složenca. Posipajte sjeckanim listićima majčine dušice. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 0C otprilike pola sata, odnosno dok površina složenca ne dobije lijepu, zlatnu boju.
I za kraj naravno musaka kao brzo jelo u pećnici. Operite krumpire i stavite ih kuhati u vrelu slanu vodu. Kada je skuhan, ogulite ga i izrežite na kolutove. Svježi sir malo razmrvite. U vatrostalnu posudu prvo složite red kolutova krumpira koje ste posolili. Zatim po njemu pospite svježi sir i papar, pa stavite novi red krumpira.
Redajte tako dok imate sira i krumpira, ali tako da krumpir ostane na vrhu. Složenac zatim polijte lagano uljem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Tri cijela jaja umutite s mlijekom. Kada krumpir počne primati rumenu boju, izvadite ga iz pećnice i prelijte jajima i mlijekom. Vratite u pećnicu. Ukupno bi se trebalo peći oko pola sata.