Glavno jelo /

Zanimljivi i jednostavni recepti za pripremu brzih jela u pećnici

Image

U žurbi ste, no ipak želite napraviti nešto kvalitetno iz pećnice. Donosimo vam recept za brza jela u pećnici kojih nikada nije dosta.

24.9.2021.
11:44
VOYO logo

Ako trebate pripremit brzo jelo u pećnici pripremite jelo pečena krilca u marinadi.

Pečena krilca u marinadi. Pileća krilca marinirajte dan prije te ih stavite peći sutradan. Poleća krilca bit će sočna i hrskava u isto vrijeme. Ovom brzom jelu u pećnice ne možete odoljeti.  Uz pileća krilca tu i pileći batci. Pileći batak pun je proteina potrebnih za normalan rad našeg organizma stoga ispecite pileće batke sa malo krumpira i napravite super ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečeni grah? Ako nemate vremena za kuhanje graha par sati vrijeme je da napravite zapečeni grah, koristite sve sastojke koje inače koristite za grah, stavite u posudu za pečenje i jednostavno napravite brzo jelo iz pećnice.

Ako pak niste ljubitelj mesa, napravite zapečeni krumpir iz pećnice sa gljivama. rumpir skuhajte u ljusci (pazite da se ne prekuha). Ogulite ga i narežite na tanje kriške. Očistite luk i nasjeckajte ga. Na ulju popržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte gljive narezane na ploškice ili manje komadiće. Kratko dinstajte, dodajte sjeckani peršin, posolite, popaprite i maknite s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namažite pleh za pečenje. Na dno poslažite kriške krumpira, malo ih posolite, popaprite, pa stavite gljive, potom sloj krumpira, gljive i na kraju krumpir. U posebnoj zdjelici pomiješajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje i prelijte ga preko složenca. Posipajte sjeckanim listićima majčine dušice. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 0C otprilike pola sata, odnosno dok površina složenca ne dobije lijepu, zlatnu boju.

I za kraj naravno musaka kao brzo jelo u pećnici. Operite krumpire i stavite ih kuhati u vrelu slanu vodu. Kada je skuhan, ogulite ga i izrežite na kolutove. Svježi sir malo razmrvite. U vatrostalnu posudu prvo složite red kolutova krumpira koje ste posolili. Zatim po njemu pospite svježi sir i papar, pa stavite novi red krumpira.

Redajte tako dok imate sira i krumpira, ali tako da krumpir ostane na vrhu. Složenac zatim polijte lagano uljem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Tri cijela jaja umutite s mlijekom. Kada krumpir počne primati rumenu boju, izvadite ga iz pećnice i prelijte jajima i mlijekom. Vratite u pećnicu. Ukupno bi se trebalo peći oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo