Bruskete s češnjakom odličana su ideja za finger food zalogaje, ali i kao predjelo. Za pripremu ovih brusketa možete koristiti običan kruh ili baguette. Prilagodite recept za pripremu brusketa s češnjakom vlastitom ukusu.
Sastojci potrebni za pripremu ovih brusketa s češnjakom su:
- kruh ili baguette
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- nekoliko cherry rajčica
- svježe naribani parmezan
- nekoliko listova bosiljka
- sol, papar
- balzamični ocat
Upute za pripremu brusketa s češnjakom:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili folijom. Kistom premažite svaku krišku kruha maslinovim uljem; prebacite kriške na pripremljeni lim za pečenje, nauljenom stranom prema dolje.
Tostirajte kruh u prethodno zagrijanoj pećnici 8 do 10 minuta. Pripazite na kruh da ne zagori.
Izvadite iz pećnice; svaku krišku tostiranog kruha protrljajte prerezanom stranom češnja češnjaka. Stavite na stranu.
Prebacite rajčice narezane na kockice u zdjelu za miješanje. Rajčicama dodajte sir, bosiljak i češnjak; promiješajte.
Posolite i popaprite. Dodajte ulje i aceto balsamico; miješati dok se potpuno ne sjedini.
Kušajte salatu i prilagodite je prema ukusu. Podijelite salatu po prepečenim kriškama kruha, dodajte samo malo balzamične glazure po vrhu i poslužite!