Brownie bez glutena odličan je izbor za sve one kojima smeta gluten. Donosimo vam jednostavan i brz recept za pripremu kolača brownie bez glutena.
Sastojci za brownie bez glutena:
- 250 g maslaca
- 250 g tamne čokolade
- 4 velika jaja
- 300 g zlatnog šećera
- ½ žličice ekstrakta ili paste vanilije
- 100 g bezglutenskog brašna
- 60 g kakao praha
- ½ žličice soli
- 150 g mliječne čokolade
Brownie bez glutena priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih za pripremu brownieja bez glutena. Nakon toga namažite maslacem lim koji se ne lijepi i obložite podlogu neljepljivim papirom za pečenje.
Nakon toga vodom napunite trećinu lonca, zakuhajte i na njega stavite zdjelu otpornu na toplinu. Dodajte maslac i čokoladu i lagano otopite na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pazite da vam čokolada zagori na dnu jer bi to upropastilo brownie bez glutena. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Jaja i šećer miješajte električnom pjenjačom otprilike desetak minuta ili dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Lagano umiješajte ohlađenu otopljenu čokoladu i vaniliju, zatim brašno, kakao i sol. Na kraju propasirajte komadiće čokolade. Ulijte tijesto za brownie bez glutena u obloženi kalup, stavite u sredinu pećnice i pecite 30-35 minuta.
Ostavite brownie bez glutena da se nakon pečenja malo ohladi u limu prije rezanja.