Za pripremu kolača breskvice dovoljno je sat vremena, a priprema je jednostavna.
Kolač breskvice - sastojci za tijesto:
- 3 jaja
- vanilin šećer
- 50 dkg oštrog brašna
- 3 žlice mlijeka
- 20 dkg šećera u prahu
- 2 dl ulja
- pola korice limuna
- prašak za pecivo
Priprema tijesta za breskvice:
Stavite brašno u posudu dodajte prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i 3 žlice mlijeka. Sve zajedno izmiješajte i pustite neka odstoji, tijesto se mora podići.
Za to vrijeme izmiksajte jaja i dodajte banilin šećer i šećer. U tu smjesu polako dodajte ulje i sve zajedno miksajte. U brađno dodajte jaja i dignuti prašak za pecivo i sve zajedno umijesite u tijesto. Tijesto mora biti mekano. Položite ga na dasku koju ste posipali sa brašnom i oblikujte manje kuglice. Ostavite ih na 20-ak minuta na hladno u hladnjak.
Nakon toga razvaljajte tijesto, izrežite na male komadiće i oblikujte kuglice koje složite na papri za pečenje. Pecite tijesto oko 15 minuta na 180 stupnjeva, kad je tijesto pečeno, izdubite ga nožem kako biste napravili mjesto za punjenje.
Kolač breskvice - sastojci za punjenje:
- 1 dcl marmelade
- 2,5 dcl pekmeta
- mrvice od izdubljenih breskvica
- rum prema želji
Nakon što imate spremno tijesto za punjenje mrvice pomiješajte s pekmetom i mermeladom, ako želite dodajte ruma i sve zajedno izradite u smjesu s kojom ćete puniti breskvice. Kada napunite breskvice spojite ih s drugom polovicom.
Kolač breskvice - sastojci za ukrašavanje:
- razrijeđen u vodi ekstrakt jagode
- kristalni šećer
Nakon što ste napunili i spojili breskvice, umočite ih u ekstrakt jagode i uvaljajte u kristalni šećer. Breskvice su gotove i spremne za posluživanje.