Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom jedan je od načina kako možete pripremiti brancin. Donosimo vam recept za brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom.
Riba brancin je vrlo je ukusna, a može se pripremiti na različite načine, jedan od načina je priprema brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom. Kako pripremiti brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom?
Kako biste pripremili brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2 brancina
- 20 dkg krmupira
- 20 dkg blitve
- 2 češnja češnjaka
- sol i maslinovo ulje
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom - priprema:
Riba mora biti očišćena, oprana i osušena prije nego što se krene s pripremom. Blitvu narežite na trakice, a oguljeni krumpir narežite na kockice.
U posudu s vodom koju ste posolili dodajte krumpir te lagano kuhajte.
Za to vrijeme brancin poslolite i to iznutra te stavite na lim za pečenje, premažite maslinovim uljem i pecite 10-ak minuta, Pećnica mora biti zagrijana na 250 stupnjeva.
Kada je krumpir s kuhanjem pri kraju, zadnih 5 minuta stavite blitvu neka se kuha zajedno s krumpirom.
Procijedite krumpir i blitvu i prelijte s maslinovim uljme, posolite te dodajte na nju češnjak i sve zajedno izmiješajte. Ribu izvadite iz pećnice te poslužite zajedno s blitvom i krumpirom. Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom je sprema za serviranje.