Francuska kuhinja / Bouillabaisse - juha francuske kuhinje

Image

Bouillabaisse je juha koju obavezno probati ako se nađete u Francuskoj, ali možete i sami pripremiti Bouillabaisse juhu uz pomoće recepta.

14.6.2021.
11:11
VOYO logo

Bouillabaisse je juha francuske kuhinje koja se priprema oko sat vremena, a njezina priprema je vrlo jednostavna.

Kako biste pripremili Bouillabaisse potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 15 dkg bijele ribe
  • 8 repova kozica
  • glavica luka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 20 dkg komorača
  • 10 zrna korijandera
  • pola litre ribljeg temeljca
  • 15 dkg sjeckane rajčice
  • naranča
  • 20 dkg jakobovih kapisa
  • 8 svježih dagnji
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat šafrana
  • 2 mrkve
  • 2 lovorova lista
  • pola litre goveđeg temeljca
  • poriluk
  • ektra djevičansko maslinovo ulje
  • bijeli papar

Bouillabaisse - priprema:

Nasjeckajte luk, komorač, mrkvu i poriluk, ribu filetirajte, a korijander izmrvite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovo ulje stavite pržiti polovicu češnjaka, polovicu sjeckanog luka i dagnje. Kratko pirjate te dodajte polovicu bijelog vina, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute. Kada se dagnje otvore, tavu maknite s vatre.

U drugu posudu odajte maslinovo ulje, preostali luk i češnjak te komorač i morkvu, posolite i pržite na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte šafran, lovorov list i preostalo vino, promiješajte i kuhajte oko dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dodajte korijander, ulijte riblju i goveđu juhu te promiješajte, kuhajte na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodajte poriluk, naribanu koru naranče, sjeckanu rajčicu i pomiješajte. Sve zajedno kuhajte još pet minuta.

Na kraju kozice, ribu i školjke začinite soli i bijelim paprom, dodajte u juhu i kuhajte oko pet minuta. Na taknute stavite ribu, kozice i školjke te prelijete s juhom od povrća. Bouillabaisse juha je gotova i spremna za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo