Sastojci
- oko 330 grama ricotte
- 60 grama naribanog Pecorino Romano sira (može i parmezan)
- 1 luk
- sol
- papar
- 12 komada pečene, oljuštene paprike (ako želite, možete i kosristiti i svježu, očišćenu papriku)
- oko 50 grama svježeg bosiljka
- oko 50 grama svježeg nasjeckanog peršina
- malo vode i maslinovog ulja
- oko 20 grama orašastih plodova
Priprema
1. U velikoj zdjeli, 'tucite' žlicom ricottu dok ne postane potpuno meka. Lagano umiješajte pecorino, luk, malo soli i papra i zatim sve stavite u plastičnu vrećicu.
2. Odrežite malu rupicu u jednom kutu vrećice. U otvor paprike, stavite punjene kroz vrećicu. Ponovite postupak sa svim paprikama
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Sameljite bosiljak, peršin, vodu, sol i papar. Dodajte malo maslinovog ulja i čekajte da se smjesa formira u glatki pire.
4. Poslužite na velikom pladnju, na parike stavite umak i ukrasite s orašastim plodovima. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročitajte još:
- Pesto genovese: jednostavan za napraviti, jako zdrav za pojesti i savršen za ljetne vrućine
- Fini tahini: namaz od sezama koji će voljeti svi članovi vaše obitelji
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa