Brzo i fino /

Bolje ne može: paprike punjene ricottom za ljetni obrok

Image
Foto: Thinkstock

Pečene paprike, oljuštene i spremne za posluživanje tajna su ovog glavnog jela bez mesa

13.7.2017.
12:18
Thinkstock
VOYO logo

Sastojci

  • oko 330 grama ricotte
  • 60 grama naribanog Pecorino Romano sira (može i parmezan)
  • 1 luk
  • sol
  • papar
  • 12 komada pečene, oljuštene paprike (ako želite, možete i kosristiti i svježu, očišćenu papriku)
  • oko 50 grama svježeg bosiljka
  • oko 50 grama svježeg nasjeckanog peršina
  • malo vode i maslinovog ulja
  • oko 20 grama orašastih plodova

Priprema

1. U velikoj zdjeli, 'tucite' žlicom ricottu dok ne postane potpuno meka. Lagano umiješajte pecorino, luk, malo soli i papra i zatim sve stavite u plastičnu vrećicu.

2. Odrežite malu rupicu u jednom kutu vrećice. U otvor paprike, stavite punjene kroz vrećicu. Ponovite postupak sa svim paprikama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Sameljite bosiljak, peršin, vodu, sol i papar. Dodajte malo maslinovog ulja i čekajte da se smjesa formira u glatki pire. 

4. Poslužite na velikom pladnju, na parike stavite umak i ukrasite s orašastim plodovima. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo