Za blanširanje šparoga, uronite šparoge u vodu koja brzo kipi, a zatim ih osvježite u ledenoj vodi kako bi ostale hrskave, nježne i svijetlo zelene.
Za blanširanje šparoga potrebni su sljedeći sastojci:
- 1 i 1/2 kilograma srednje debelih šparoga
- 8 šalica vode
- 2 žlice soli
U samo dva koraka blanširajte svoje šparoge.
Pripremite 1 i 1/2 kilogram srednje debelih šparoga (pogledajte, isperite i narežite).
Pripremite veliku zdjelu ledene vode. U velikom loncu zakuhajte 8 šalica vode. Začinite s 2 žlice krupne soli, te dodajte šparoge i kuhajte dok ne omekša, 3 do 4 minute (ovisno o gustoći).
Izvadite hvataljkama ili ocijedite u cjedilu i odmah premjestite u ledenu vodu na 1 minutu kako biste zaustavili proces kuhanja. Hladite dok se vaše blanširane šparoge potpuno ne ohlade.