Praktični savjeti /

Kako pravilno blanširati šparoge?

Image

Želite blanširati šparoge? Isprobajte to na sljedeći način.

1.7.2022.
15:23
VOYO logo

Za blanširanje šparoga, uronite šparoge u vodu koja brzo kipi, a zatim ih osvježite u ledenoj vodi kako bi ostale hrskave, nježne i svijetlo zelene.

Za blanširanje šparoga potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 i 1/2 kilograma srednje debelih šparoga
  • 8 šalica vode
  • 2 žlice soli

U samo dva koraka blanširajte svoje šparoge.

Pripremite 1 i 1/2 kilogram srednje debelih šparoga (pogledajte, isperite i narežite).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite veliku zdjelu ledene vode. U velikom loncu zakuhajte 8 šalica vode. Začinite s 2 žlice krupne soli, te dodajte šparoge i kuhajte dok ne omekša, 3 do 4 minute (ovisno o gustoći).

Izvadite hvataljkama ili ocijedite u cjedilu i odmah premjestite u ledenu vodu na 1 minutu kako biste zaustavili proces kuhanja. Hladite dok se vaše blanširane šparoge potpuno ne ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo