Praktični savjeti /

Kako pravilno blanširati šparoge?

Image

Želite blanširati šparoge? Isprobajte to na sljedeći način.

1.7.2022.
15:23
VOYO logo

Za blanširanje šparoga, uronite šparoge u vodu koja brzo kipi, a zatim ih osvježite u ledenoj vodi kako bi ostale hrskave, nježne i svijetlo zelene.

Za blanširanje šparoga potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 i 1/2 kilograma srednje debelih šparoga
  • 8 šalica vode
  • 2 žlice soli

U samo dva koraka blanširajte svoje šparoge.

Pripremite 1 i 1/2 kilogram srednje debelih šparoga (pogledajte, isperite i narežite).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite veliku zdjelu ledene vode. U velikom loncu zakuhajte 8 šalica vode. Začinite s 2 žlice krupne soli, te dodajte šparoge i kuhajte dok ne omekša, 3 do 4 minute (ovisno o gustoći).

Izvadite hvataljkama ili ocijedite u cjedilu i odmah premjestite u ledenu vodu na 1 minutu kako biste zaustavili proces kuhanja. Hladite dok se vaše blanširane šparoge potpuno ne ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo