Višnja je velik izvor vitamina C, E kalcija i magnezija, a uz sve ovo blagodati višnje osvježavaju i okrepljuju organizam. Upravo zbog toga je vrijeme da pripremite ovaj biskvit s višnjama.
Sastojci potrebni za pripremiti biskvit s višnjama su:
- šalica maslaca
- 2 šalice šećera
- žličica soli
- 4 jaja
- žliča ekstrakta vanilije
- ekstrakt badema
- 3 šalice brašna
- 2 staklenke višanja
- šalica šećera
- 3 žlice punomasnog mlijeka.
Biskvit s višnjama priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac, šećer i sol. Miješajte na srednjoj brzini dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim dodajte ekstrakte. Postupno umiješajte brašno u smjesu s maslacem dok se ne sjedini i ne dobije tijesto. U pripremljeni lim za pečenje utisnite 3 šalice tijesta.
Sljedeći korak pripremanja biskvita s višnjama je dodavanje nadjeva. Premažite nadjevom za pitu od višanja koji ravnomjerno pokriva cijelo tijesto. Preostalo tijesto sipajte žličicama preko nadjeva. Pecite 35-40 minuta, ili dok ne porumeni. Potpuno ohladite u tavi prije glaziranja.
Posljednji korak pripreme biskvita s višnjama je izrada glazure. U maloj posudi pomiješajte šećer, ekstrakte i dovoljno mlijeka. Prelijte po vrhu. Biskvit s višnjama je gotov.