Ovaj biskvit s breskvama je vrlo lagan, nježan i ne baš sladak. Možete koristiti breskve konzerve jer možete sirupom premazati vrh biskvita. Sastojci potrebni za pripremu biskvita s breskvama su:
- 4 jaja
- mlijeko
- aroma vanilije
- aroma badema
- breskve iz konzerve
- šalica šećera
- 1/2 šalice brašna
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 1/2 šalice šećera za bjelanjke
Prvi korak kada pripremate biskvit s breskvama je da odvojite bjelanjke od žumanjaka i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi. U velikoj posudi za miješanje električnom miješalicom miksajte žumanjke 5 minuta. Dodajte ekstrakte vanilije i badema, te mlijeko i sve zajedno tucite na laganoj vatri dok se ne sjedini. Postupno umiješajte 1 šalicu šećera na maloj brzine te postupno povećavajte brzinu. Biskvit s breskvama miješajte dok se smjesa ne zgusne i udvostruči volumen.
Sljedeći korak kada pripremate biskvit s breskvama je dodavanje brašna. Pospite četvrt šalice brašna preko smjese od žumanjaka i miješajte dok se ne sjedini. Ponovite s ostatkom brašna, koristeći samo četvrt šalice brašna odjednom. Staviti na stranu.
Posljednji korak kada pripremate biskvit s breskvama je miješanje bjelanjaka, U velikoj zdjeli za miješanje tucite bjelanjke dok ne postanu mekani vrhovi. Postupno dodajte pola šalice šećera, muteći na velikoj brzini dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Umiješajte 1 šalicu tučenog bjelanjaka u smjesu od žumanjaka i dodajte preostalu smjesu od bjelanjaka i breskve iz konzerve i ponovno izmiksajte. Izlijte u 2 nenamazane okrugle kalupe za tortu.
Biskvit s breskvama pecite na 160°C oko 35 minuta. Dobro ohladite i olabavite stranice kalupa i izvadite biskvit s breskvama iz kalupa.