Ukoliko volite gorki okus biskvit od oraha bez brašna možete kombinirati s čokoladom za kuhanje, ili ako volite slatkasti okus biskvit od oraha bez brašna idealno se slaže s mliječnom čokoladom.
Potrebni sastojci za pripremu biskvita od oraha bez brašna:
- 8 jaja
- 270 g šećera
- 270 g maslaca (sobne temperature)
- 135 g mljevenih oraha
- 4 žlice kakaa
- 135 g čokolade
Upute za pripremu:
Žumanjke je potrebno pomiješati sa šećerom tako dugo dok se ne dobije pjenasta smjesa.
Bjelanjke izraditi u snijeg.
Maslac izraditi u posebnoj posudi tako dugo dok ne postane skroz mekan.
Maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu pomiješati sa smjesom žumanjaka i šećera te sve skupa dobro izmiješati tako dugo dok se smjesa ne homogenizira.
Dodati bjelanjke te lagano umiješati.
Zagrijati pećnicu na 180°C i biskvit od oraha bez brašna peći oko 40 minuta.
Važno je napomenuti da je biskvit od oraha bez brašna potrebno peći u kalupu gdje se može maknuti obruč, te se ne preporuča odvajanje biskvita od kalupa nakon pečenja.
Biskvit od oraha i krema od čokolade
Biskvit od oraha bez brašna idealno se slaže s kremom od čokolade koja je za ovaj recept opcionalna.
Potrebni sastojci:
- 500 mL slatkog vrhnja
- 400 g čokolade
Upute za pripremu:
Slatko vrhnje ugrijati na vatri (ne smije zakipiti).
Čokoladu natrganu na komadiće prelijati slatkim vrhnjem i pričekati 1-2 minute dok se čokolada ne počne topiti.
Lagano izmješati dok se čokolada i slatko vrhnje ne homogeniziraju.
Toplu kremu od čokolade potrebno je prelijati preko biskvita od oraha bez brašna te ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi sat vremena, nakon toga staviti u frižider i pustiti da se hladi preko noći.