Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s kozicama /

Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Ovaj elegantni bijeli rižoto od kozica ima onaj poseban okus morskih plodova. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dobro napravljen bijeli rižoto od kozica oduševit će sve ljubitelje rižota. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Sastojci potrebni za bijeli rižoto od kozica:

1 kocka za temeljac

15 g maslaca

1 žlica maslinovog ulja

1 glavica luka

400 g riže

125 ml suhog bijelog vina

4 šake listova bosiljka

400 g kozica

100 g sunčanih rajčica, nasjeckanih

1,5 žlica mascarpone sira ili vrhnja za kuhnje

Bijeli rižoto od kozica priprema:

U posudi zakuhajte 1,5 litara vode. Dodajte temeljac i maslac te maslinovo ulje u gustu vatrostalnu posudu i lagano zagrijavajte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano pržite 5-10 minuta dok ne omekša. Umiješajte rižu. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok većina vina ne ispari. Dodajte 3 pune žlice temeljca koji se kuha. Kuhajte miješajući dok riža ne upije temeljac. Ponovite postupak kuhajući na srednjoj vatri uz stalno miješanje.

Nakon 15-20 minuta dodajte bosiljak i kozice. Dodajte rajčice. Dodajte mascarpone i promiješajte. Kuhajte, miješajući, dok komadići kozica ne postanu neprozirni. Poslužite odmah sjajni bijeli rižoto od kozica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike