Jela s kozicama / Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj elegantni bijeli rižoto od kozica ima onaj poseban okus morskih plodova. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

14.10.2022.
16:29
Pixabay
VOYO logo

Dobro napravljen bijeli rižoto od kozica oduševit će sve ljubitelje rižota. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Sastojci potrebni za bijeli rižoto od kozica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kocka za temeljac
  • 15 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 400 g riže
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • 4 šake listova bosiljka
  • 400 g kozica
  • 100 g sunčanih rajčica, nasjeckanih
  • 1,5 žlica mascarpone sira ili vrhnja za kuhnje

Bijeli rižoto od kozica priprema:

U posudi zakuhajte 1,5 litara vode. Dodajte temeljac i maslac te maslinovo ulje u gustu vatrostalnu posudu i lagano zagrijavajte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano pržite 5-10 minuta dok ne omekša. Umiješajte rižu. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok većina vina ne ispari. Dodajte 3 pune žlice temeljca koji se kuha. Kuhajte miješajući dok riža ne upije temeljac. Ponovite postupak kuhajući na srednjoj vatri uz stalno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 15-20 minuta dodajte bosiljak i kozice. Dodajte rajčice. Dodajte mascarpone i promiješajte. Kuhajte, miješajući, dok komadići kozica ne postanu neprozirni. Poslužite odmah sjajni bijeli rižoto od kozica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo