Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?
Dobro napravljen bijeli rižoto od kozica oduševit će sve ljubitelje rižota. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?
Sastojci potrebni za bijeli rižoto od kozica:
1 kocka za temeljac
15 g maslaca
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka
400 g riže
125 ml suhog bijelog vina
4 šake listova bosiljka
400 g kozica
100 g sunčanih rajčica, nasjeckanih
1,5 žlica mascarpone sira ili vrhnja za kuhnje
Bijeli rižoto od kozica priprema:
U posudi zakuhajte 1,5 litara vode. Dodajte temeljac i maslac te maslinovo ulje u gustu vatrostalnu posudu i lagano zagrijavajte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano pržite 5-10 minuta dok ne omekša. Umiješajte rižu. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok većina vina ne ispari. Dodajte 3 pune žlice temeljca koji se kuha. Kuhajte miješajući dok riža ne upije temeljac. Ponovite postupak kuhajući na srednjoj vatri uz stalno miješanje.
Nakon 15-20 minuta dodajte bosiljak i kozice. Dodajte rajčice. Dodajte mascarpone i promiješajte. Kuhajte, miješajući, dok komadići kozica ne postanu neprozirni. Poslužite odmah sjajni bijeli rižoto od kozica.