Bijela krema s gustinom može se koristiti kao glazura za ukrašavanje kolača ili na krafnama.
Sastojci za izradu bijele kreme s gustinom:
- 50 g otopljene bijele čokolade
- 2 žlice gustina
- prstohvat soli po ukusu
- 2 žlice šećera
- 1 žlica maslaca
- pola žličice esencije vanilije
Kako napraviti bijelu kremu s gustinom?
U zdjelu dodajte sve sastojke u prahu: gustin, mlijeko, granulirani šećer i šećer. Promiješajte da se potpuno sjedini. Počnite dodavati svježe mlijeko u smjesu u prahu, malo po malo, i nastavite miješati dok dodajete mlijeko dok ne dobijete tekuće tijesto. Zatim dodajte otopljenu čokoladu.
Stavite tavu ili lonac na laganu vatru i ulijte svoju čokoladnu smjesu u nju i počnite miješati. Neprekidno miješajte kako biste spriječili stvaranje grudica ili kuglica u bijeloj kremi. Kad se počne zgušnjavati, smanjite vatru i dodajte maslac i vaniliju. Nastavite miješati dok se maslac ne otopi i sjedini. Kuhajte dalje da se malo zgusne, ali ne previše jer bijela krema s gustinom hlađenjem postane gusta. Ako vam je pregusta, možete je smanjiti dodavanjem svježeg tekućeg mlijeka, malo po malo dok ne dobijete željenu gustoću.