Spadate li i vi u grupaciju koja preferira bijelu čokoladu, ovo je pravo mjesto za vas. Slijedeći upute u receptu, kreirat ćete neodoljive slastice baš po svome ukusu. Evo kako se priprema bijela glazura za tortu.
Sastojci za bijelu glazuru za tortu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 300 g bijele čokolade za kuhanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 Vanilin šećer
Priprema bijele glazure za tortu:
- Izlomite čokoladu, stavite je u posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom pa lagano miješajući otopite čokoladu.
- Slatko vrhnje zakipite pa ga dodajte otopljenoj čokoladi.
- Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati žicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu, te zatim umiješajte vanilin šećer.
Posluživanje torte:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako pripremljenu glazuru možete koristiti u pripremi minjona, torti od badema ili pistacija.
Savjet: Kako bi vam se bijela glazura na torti ili kolaču što prije stisnula, stavite je kratko u zamrzivač pa dalje po želji ukrašavajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa